Na hlavný obsah

Mladý vodič na Zemplíne usmrtil dve deti. Alkohol pri nehode rolu nehral

Polícia začala trestné stíhanie.

Mladý vodič na Zemplíne usmrtil dve deti. Alkohol pri nehode rolu nehral
Snímka vozidla po nehode na Zemplíne. Foto: RTVS

Po zrážke s autom v katastri obce Zemplínske Kopčany v okrese Michalovce prišli o život dve deti. K tragickej nehode došlo v piatok (26. 5.) okolo 21.00 h. Potvrdila to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

 „Došlo k zrážke s vozidlo zn. BMW, ktoré viedol vodič narodený v roku 2003,“ spresnila s tým, že nehodu neprežili dievča narodené v roku 2011 a chlapec v roku 2008.

Nehode sa venovala aj redakcia relácie Správy :24

 Podľa doterajších zistení išiel vodič smerom od obce Slavkovce do Zemplínskych Kopčian. „Počas prechádzania miernej ľavotočivej zákruty sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke a neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky,“ uviedla Ivanová.

Muž približne 50 metrov od začiatku obce zrazil dvoch maloletých chodcov, ktorí pravdepodobne kráčali oproti idúcemu vozidlu. Obe deti utrpeli pri zrážke zranenia, ktorým na mieste podľahli.

Vodiča a spolujazdca previezli do michalovskej nemocnice, utrpeli zranenia nešpecifikovaného rozsahu.

„Počas dokumentovania dopravnej nehody bol vodič podrobený dychovej skúške, tá však prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. Na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v organizme bol v nemocnici vodičovi aj spolujazdcovi odobratý biologický materiál,“ dodala.

Polícia v súvislosti s touto tragickou nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti, za akých k nej došlo, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny