Na hlavný obsah

Dobrá správa pre Záhorie: Urgentný príjem v Malackách bude fungovať aj naďalej

Podarilo sa zabezpečiť dostatočný počet lekárov.

Dobrá správa pre Záhorie: Urgentný príjem v Malackách bude fungovať aj naďalej
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Urgentný príjem v nemocnici v Malackách bude naďalej fungovať aj po 31. máji. Podarilo sa zabezpečiť dostatočný počet lekárov, ktorí budú na urgente slúžiť. TASR o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

„Po rokovaniach ministra zdravotníctva SR Michala Palkoviča so zástupcami Univerzitnej nemocnice Bratislava a ďalších bratislavských nemocníc sa podarilo zabezpečiť dostatočný počet lekárov, ktorí budú od 1. júna slúžiť na malackom urgentnom príjme. Vďaka tomu bude zabezpečená dostupnosť urgentnej zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov Záhoria,“ ozrejmil rezort.

Predĺženie činnosti urgentného príjmu potvrdil aj riaditeľ Nemocnice Malacky Miroslav Kočan. „Situáciu sa nám podarilo na obmedzený čas stabilizovať v rámci výpomoci externých lekárov. Tých zabezpečilo Ministerstvo zdravotníctva SR v koordinácii s ostatnými poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti,“ uviedol.

Nemocnica Malacky minulý týždeň informovala, že od 1. júna pre nedostatok personálu prestane poskytovať ústavnú pohotovostnú službu na urgentnom príjme prvého typu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny