Na hlavný obsah

V Bratislave požiar zasiahol budovu OC Korzo aj vnútorné priestory KOLO. Nikto neutrpel zranenia

Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe.

V Bratislave požiar zasiahol budovu OC Korzo  aj vnútorné priestory KOLO. Nikto neutrpel zranenia
KOLO v areáli OC Korzo. Foto: TASR

V skorých ranných hodinách vznikol požiar vo vonkajšej časti budovy OC Korzo v Bratislave, pričom zasiahol aj vnútorné priestory KOLO – Bratislavského centra opätovného použitia. Na mieste neutrpel nikto zranenia. TASR o tom informovala manažérka externej komunikácie z mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Zuzana Balková.

„Privolaná hasičská záchranná služba dostala v krátkom čase situáciu pod kontrolu,“ potvrdila.

Príčiny požiaru sú podľa nej zatiaľ neznáme a sú v štádiu vyšetrovania. Rozsah vzniknutých škôd spoločnosti OLO sa aktuálne vyčísľuje.

„KOLO bude z tohto dôvodu pre verejnosť dočasne zatvorené. Podľa odhadu dva mesiace,“ upozornila. Odhadovaná doba sa podľa nej môže meniť. O opätovnom otvorení bude mestská firma verejnosť informovať.

Polícia okolnosti vyšetruje

Polícia vyšetruje okolnosti požiaru, ktorý sa stal v nedeľu krátko po 4.00 h na Pestovateľskej ulici v Bratislave. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k požiaru kontajnera, od ktorého sa poškodila fasáda budovy s rozmermi približne osem krát 15 metrov, ako aj vnútorné priestory budovy,“ priblížil hovorca. Po uhasení požiaru na miesto prišiel aj zisťovateľ príčin požiarov, ktorý cudzie zavinenie ako príčinu vzniku požiaru nevylúčil.

„Škoda, ktorá požiarom vznikla, bola predbežne vyčíslená na 500 000 eur,“ povedal Szeiff. Vyšetrovaním presných príčin, ako aj okolností tejto udalosti sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II.

Ide o požiar, ktorý zasiahol aj vnútorné priestory KOLO – Bratislavského centra opätovného použitia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko