Na hlavný obsah

V Košiciach čoraz častejšie horia autá. Poškodení hovoria o mafiánskych praktikách

Autá zhoreli policajtom aj podnikateľom.

V Košiciach čoraz častejšie horia autá. Poškodení hovoria o mafiánskych praktikách
Na snímke horiace auto. Foto: RTVS

V Košiciach pribúda podpálených áut. Poškodení hovoria o mafiánskych praktikách ako z deväťdesiatych rokov. Jeden z majiteľov zvažuje, že za informácie o páchateľoch poskytne odmenu.

Zatiaľ čo vlani počas celého roka v Košiciach úmyselne podpálili dokopy trinásť vozidiel, tento rok ich už je sedem. Autá zhoreli policajtom aj podnikateľom. „Ak by nejaké auto zhorelo na nejakom parkovisku, tiež je to zlé. Ale už keď sú ohrozené rodiny, životy, manželka, dcéra, vnuk, tak to už by mali ísť srandy bokom,“ povedal poškodený.

V reportáži môžete vidieť zábery z bezpečnostnej kamery. Páchateľ poleje auto tekutinou a podpaľuje ju. To všetko za plotom, na dvore a len pár metrov od rodinného domu. Poškodení vravia, že sa to deje každú chvíľu a škody sú obrovské.

Horiacim autám v Košiciach sa venoval redaktor RTVS Ondrej Behún:

„Do dnešného dňa polícia eviduje sedem prípadov, ktoré vyšetruje ako poškodzovanie cudzej veci. V dvoch prípadoch bolo trestné stíhanie prerušené a v ďalších piatich vyšetrovanie naďalej prebieha. Zatiaľ ukončené nebolo. Zabezpečujú sa kamerové záznamy a ďalšie dôkazy smerujúce k zisteniu konkrétneho páchateľa,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Jana Mésarová.

Polícia upozorňuje, že prerušením trestného stíhania sa jej práca nekončí. „Polícia naďalej po páchateľoch pátra. V prípade, ak sa zistia nové skutočnosti, polícia vo veci opäť koná,“ dodala.

Škody sa pohybujú v státisícoch. Jeden z poškodených pátra aj na vlastnú päsť a zvažuje, že za informácie o páchateľoch vypíše odmenu. „Myslím si, že takmer každý, komu sa také niečo stane, pátra na vlastnú päsť. Indície už mám,“ uzavrel poškodený.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny