Na hlavný obsah

Za mier na Ukrajine a proti vláde protestovali v Bratislave stovky ľudí

Zhromaždili sa pred prezidentským palácom a na Slavíne.

Za mier na Ukrajine a proti vláde protestovali v Bratislave stovky ľudí
Ľudia protestovali aj na Hodžovom námestí pred prezidentským palácom. Foto: RTVS

V hlavnom meste boli viaceré protestné zhromaždenia. Za mier na Ukrajine a proti vláde protestovali stovky ľudí pred prezidentským palácom a asi dve stovky sa stretli na bratislavskom Slavíne.

K bratislavskému Slavínu prišla skupina motorkárov, ktorá vystupuje pod názvom Brat za brata – v minulosti známi ako Noční vlci. Položením vencov pri pamätníku si uctili padlých sovietskych vojakov z obdobia druhej svetovej vojny.

Pri protestných akciách bol aj redaktor RTVS Timotej Pisch:

Viacerí motorkári mali so sebou ruské alebo sovietske vlajky. To pobúrilo ďalšiu skupinu ľudí, ktorá protestovala za mier na Ukrajine. K fyzickým konfrontáciám aj napriek menším konfliktom nedošlo, najmä vďaka prítomnosti polície.

Ďalší protest sa po 17. hodine konal na Hodžovom námestí pred prezidentským palácom. Organizovala ho iniciatíva Pochod za mier. Ľudia sa tam dožadovali okamžitého uzavretia vojny na Ukrajine.

Zhromaždenie je možné označiť aj za protivládne. Ľuďom sa nepáčilo, že vláda v poverení rozhoduje o dodávkach zbraní na Ukrajinu a požadovali skorší termín predčasných parlamentných volieb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny