Na hlavný obsah

Zápas medzi Švédskom a Rakúskom mal jednoznačného víťaza

Švédi opäť neinkasovali.

Zápas medzi Švédskom a Rakúskom mal jednoznačného víťaza
Švédski hokejisti oslavujú gól nad Rakúskom Foto: SITA

Hokejisti Švédska zvíťazili v nedeľu (14. 5.) vo svojom druhom vystúpení v A-skupine MS nad Rakúskom hladko 5:0. Počas celého duelu v Tampere dominovali a o výsledku rozhodli už po dvoch tretinách, keď mali trojgólový náskok.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Severania neinkasovali ani v druhom zápase na turnaji a s plným počtom bodov a skóre 6:0 figurujú na druhej priečke v tabuľke za Američanmi. Rakúšania majú na konte jeden bod za prehru s Francúzskom po predĺžení.
        

Švédsko odohrá najbližší zápas v pondelok (15. 5.) od 19.20 s domácim Fínskom. Rakúsko po dni voľna nastúpi v utorok (16. 5.) od 15.20 SELČ proti Dánsku.

Švédsko dominovalo od začiatku zápasu

Švédi od úvodu potvrdzovali rolu favoritov a už v 4. minúte otvoril skóre duelu P. Lindholm, keď tečoval strelu Berggrena pred brankárom Starkbaumom. Postupne sa do zápasu dostali aj Rakúšania, no sľubné príležitosti nedokázali využiť.

Severania v prostrednej časti ešte zlepšili svoj výkon a dočkali sa aj druhého presného zásahu. De la Rose prenikol to útočného pásma, prihral Sörensenovi a od jeho korčule sa dostal puk do rakúskej bránky.

Na konci druhej tretiny Švédi vyťažili z veľkého tlaku aj tretí gól, obranca Nemeth skóroval strelou od modrej čiary.

V treťom dejstve pokračovala dominancia favorita. Najprv mu vyšla kombinácia Raymonda so zakončujúcim Carlssonom a v 54. minúte Everberg prekvapil brankára Starkbauma.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport