Na hlavný obsah

Baki Sadiki, ktorý si za obchodovanie s drogami odpykáva 22-ročný trest, chce obnovu konania

Tvrdí, že je odsúdený nezákonne.

Baki Sadiki, ktorý si za obchodovanie s drogami odpykáva 22-ročný trest, chce obnovu konania
Na snímke je Baki Sadiki, prezývaný v minulosti aj ako narkobarón. Foto: RTVS

Baki Sadiki, kedysi prezývaný aj narkobarón, chce obnovu konania. Tvrdí, že vo väzení sedí za obchodovanie s drogami neprávom, na základe výpovede jedného svedka. Na Okresnom súde v Prešove sa rozhoduje o tom, či sa proces, v ktorom dostal 22-ročný trest, začne odznova.

Baki Sadiki sedí vo väzení už vyše desať rokov. Na súde sa označil za obetného baránka. „Som nezákonne odsúdený, jednoznačne. V živote som nemal s drogami nič,“ uviedol „narkobarón.“

Obnove konania s Bakim Sadikim sa v relácii Rádiožurnál venoval redaktor RTVS Robert Latta:

Jeho obhajca Viktor Križiak poukazuje na to, že Bakiho Sadikiho pred rokmi odsúdili na základe výpovede jedného svedka, takzvaného kajúcnika. Tvrdí, že majú nové dôkazy, podľa ktorých išlo o zmanipulované výpovede a že vyšetrovatelia zadržiavali dôkazy, ktoré mohli svedčiť v prospech jeho klienta.

„Keby bol akýkoľvek dôkaz, proti Bakimu Sadikimu, okrem tejto výpovede, tak tu nestojím,“ skonštatoval Križiak.

Baki Sadiki si odpykáva 22-ročný trest za obchod s drogami. Podľa obžaloby riadil v rokoch 2007 až 2008 pašovanie heroínu v športovej obuvi z Turecka do Švajčiarska či Poľska, pričom Slovensko bolo iba takzvanou prestupnou stanicou.

Obhajca poukazuje aj na to, že v Turecku v tomto prípade trestné stíhanie zastavili. K prípadu sa prokurátor na mikrofón odmietol vyjadriť. Nevyjadril sa ani na samotnom pojednávaní k tvrdeniam odsúdeného Bakiho Sadikiho. Súd bude pokračovať v septembri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál