Na hlavný obsah

Vzbura vagnerovcov ani nelegálni migranti pre Slovensko neznamenajú bezpečnostné riziko

Bezpečnostná rada sa venovala trom bodom.

Vzbura vagnerovcov ani nelegálni migranti pre Slovensko neznamenajú bezpečnostné riziko
Na snímke zľava premiér Ľudovít Ódor, minister obrany Martin Sklenár a minister vnútra Ivan Šimko. Foto: RTVS

Riziko pre občanov Slovenska v nadväznosti na neúspešný pokus o prevrat skupiny Vagnerovcov Bezpečnostná rada SR nevidí. Podľa nej to poukázalo iba na nestabilitu v Ruskej federácii. Uviedol to v stredu (28. 6.) na tlačovej besede po rokovaní bezpečnostnej rady premiér Ľudovít Ódor. Naďalej sa však neodporúča občanom Slovenska cestovať do Ruska.

Bezpečnostná rada sa na rokovaní venovala trom bodom: aktuálnemu dianiu v Rusku, nelegálnej migrácii na Slovensku a radikalizácii mládeže.

Presun Jevgenija Prigožina do Bieloruska ministerstvo obrany monitoruje. Oznámil to šéf rezortu Martin Sklenár. V súvislosti s odchodom šéfa Vagnerovej skupiny do Bieloruska štát rovnako nevidí bezpečnostnú hrozbu.

Za zaujímavosť Sklenár označil fakt, že ruskú propagandu šíriace weby na vzburu vagnerovcov nereagovali.

Možnému zamínovaniu a odpáleniu Záporožskej jadrovej elektrárne sa nepripisuje veľká možnosť. Čo sa týka bezpečnostných krokov s takouto hrozbou, šéf rezortu skonštatoval, že platia opatrenia pripravené pre haváriu akejkoľvek elektrárne. Dodal, že ak by k výbuchu predsa len došlo, zmenilo by to charakter vojny na Ukrajine.

Bezpečnostné riziko podľa výsledkov rokovaní nepredstavujú ani ilegálni migranti, ktorí prechádzajú Slovenskom. Podľa Ódora ich cieľom nie je zotrvať na území krajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko