Na hlavný obsah

Ľudia zo Spišskej Novej Vsi sa sťažujú na majiteľa športového auta. Obťažuje ich hlučnou jazdou

RTVS sľúbil nápravu.

Ľudia zo Spišskej Novej Vsi sa sťažujú na majiteľa športového auta. Obťažuje ich hlučnou jazdou
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Obyvatelia Spišskej Novej Vsi sa sťažujú na aroganciu majiteľa športového auta. Najmä v noci, ich obťažuje svojou hlučnou jazdou. Vodiča má v hľadáčiku aj polícia. Majiteľ drahého športového auta RTVS sľúbil nápravu.

“Keď sú okolo nejaké dievčatá, tak cez deň určite chceme trošku postrieľať s autom. Cez deň idem pofrajerovať, tak kto by nefrajeroval s takýmto autom,” vysvetlil majiteľ auta Jusuf Ramadani.

“Taktiež som obdivovateľom rýchlych športových áut, ale pokiaľ vám v nočnej dobe prejde 600-koňový kolos pod oknom viackrát, tak určite by to nahnevalo každého. Náš maličký syn sa pravidelne na tento zvuk zobudí,“ ozrejmil obyvateľ Spišskej Novej Vsi.

Téme arogantného vodiča športového auta sa venovala redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Hluk z výfukov, mnohých hnevá. Ľudia situáciu komentujú aj na sociálnej sieti: “Asi si kompenzuje tým silným motorom niečo.”  “Veď to som vyšla na balkón, že či zemetrasenie, koniec sveta, či čo sa deje.”

“Vždy keď ide nejaká mamička s kočiarom, vždycky vždycky idem potichu. Len keď niekto ma bude urážať na sociálnych sieťach, tak naschvál tomu človeku ja chcem urobiť,” dodal majiteľ auta.

Vodiča už rieši aj polícia. “Počas kontroly vodiča a vozidla, boli počas realizácie priestupku, zadržané aj tabuľky s evidenčným číslom a vodičovi bola, ďalšia jazda zakázaná,” povedala hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mésarová.

Nanovo musí podstúpiť emisnú i technickú kontrolu. Niekoľko dní s autom jazdiť nebude. No potom Novovešťanom sľubuje, najmä v noci ohľaduplnejšiu jazdu.

“Viem im to zaručiť, že v noci už ich nebudeme budiť,“ dodal Ramadani.

Cez deň tak bude mať Spišská Nová Ves i naďalej ďalšiu atrakciu. Okrem najvyššej kostolnej veže a najdlhšieho šošovkovitého námestia aj najhlučnejšie auto.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny