Na hlavný obsah

Pri rozprávkovom zámku v Nemecku útočil turista. Dve ženy prehodil cez zábradlie mosta

Muž ich najskôr sexuálne obťažoval.

Pri rozprávkovom zámku v Nemecku útočil turista. Dve ženy prehodil cez zábradlie mosta
Na ilustračnej snímke nemecký zámok Neuschwanstein. Foto: TASR/AP

Jedna z dvoch napadnutých turistiek vo štvrtok (15. 6.) podľahla svojim zraneniam po tom, ako na nich v stredu (14. 6.) popoludní zaútočil 30-ročný muž pri bavorskom zámku Neuschwanstein, jednej z najpopulárnejších nemeckých pamiatok.

Bavorská polícia popoludní vo vyhlásení uviedla, že útočník a obe ženy pochádzajú zo Spojených štátov, podľa všetkého sa však vopred nepoznali.

Muž sa s dievčatami vo veku 21 a 22 rokov náhodne zoznámil na historickom Mariánskom moste, ktorý je obľúbeným miestom turistov, pretože je z neho dobrý výhľad na zámok. „Muž potom obe pod nejakou zámienkou naviedol na zle viditeľný chodník k vyhliadke,“ uviedla polícia.

Tu potom sexuálne napadol mladšiu zo žien. Keď sa staršia z dvojice žien pokúsila zakročiť, začal ju škrtiť a potom ju strčil z prudkého svahu dolu k potoku Pöllat. Zo svahu následne zhodil aj mladšiu ženu.

Obe ženy vyslobodili horskí záchranári. Stav mladšej bol veľmi vážny a v noci potom v nemocnici zraneniam podľahla. Staršia žena utrpela rovnako zranenia, no zostala pri vedomí.

Útočník po čine ušiel, polícia preto spustila rozsiahle pátranie s nasadením psovoda a vrtuľníka. Krátko potom policajti muža, ktorého z útoku podozrievajú, zadržali. Vyšetrovatelia teraz hľadajú možných svedkov udalosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet