Na hlavný obsah

Ukrajinské sily zasiahli most spájajúci Chersonskú oblasť s Krymom, tvrdí Rusko

Obete hlásené neboli.

Ukrajinské sily podnikli raketový útok na most spájajúci Chersonskú oblasť s Krymom, uviedli Ruskom dosadení činitelia v oboch okupovaných regiónoch. Obete hlásené neboli a doprava bola odklonená, píše agentúra Reuters.

Šéf ruskej okupačnej správy Chersonskej oblasti Vladimir Saldo povedal, že most zrejme zasiahli britské strely Storm Shadow, ktoré poškodili cesty.

Šéf okupovaného ukrajinského polostrova Krym Sergej Aksjonov zasiahnutie mosta rovnako potvrdil. „V noci bol zasiahnutý Čonharský most. Nedošlo k žiadnym stratám na životoch. V súčasnosti pyrotechnici vykonávajú prieskum, aby posúdili typ munície, „povedal podľa ruskej agentúry TASS.

Čonharský most, známy ako „brána na Krym“, je jedným z viacerých mostov spájajúcich Krym s pevninou. Moskva v rozpore s medzinárodným právom Krym anektovala v roku 2014.

Vlani v októbri mohutný výbuch vážne poškodil Kerčský most, ktorý spája Krym s ruskou pevninou. Ruské úrady z tohto útoku obvinili Ukrajincov. Kyjev sa k zodpovednosti neprihlásil, mnoho vysokopostavených ukrajinských predstaviteľov však útok privítalo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet