Na hlavný obsah

V septembri sa budú okrem parlamentných volieb konať aj doplnkové komunálne voľby

Starostu či poslancov zastupiteľstiev budú voliť v 32 obciach.

V septembri sa budú okrem parlamentných volieb konať aj doplnkové komunálne voľby
Slovensko má za sebou volebný super deň - komunálne voľby aj voľby do VÚC 2022. Foto: SITA

V septembri sa budú okrem parlamentných volieb konať v niektorých obciach aj komunálne voľby. Starostu či poslancov zastupiteľstiev si majú občania voliť 9. septembra v 32 obciach.

Termín vyhlásil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) už v apríli, do zoznamu pribudli ďalšie obce. Informácie sú zverejnené na webe ministerstva vnútra.

Starostu i poslancov si budú vyberať v obciach Haluzice, Dolné Semerovce, Michalková a Brezovec. Iba starostu budú voliť v obciach Dlhá, Brunovce, Slavnica, Hrlica, Svinia, Starina, Vyšný Mirošov, Vojany, Bystrany, Žehra, Uhliská, Drňa, Chanava, Šimonovce, Širkovce, Kosihy nad Ipľom a Šarišská Poruba. Poslanca alebo poslancov si majú v septembri voliť v Dolnom Kubíne a v obciach Malé Borové, Veľké Borové, Báhoň, Trenčianska Teplá, Veľké Chyndice, Vysoká nad Kysucou, Kvačany, Bobrovček, Baláže a Šarišské Bohdanovce.

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa vyhlasujú v prípade, ak sa v niektorej obci nekonali, z rôznych dôvodov sa musia opakovať, alebo ak zanikol mandát poslanca či starostu bez náhradníka. Zákon tiež stanovuje, že voľby sa zopakujú, ak ich vyhlásil Ústavný súd za neplatné.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko