Na hlavný obsah

Vagnerovci mali obsadiť všetky vojenské stanovištia v meste Voronež

Informovala o tom agentúra Reuters.

Vagnerovci mali obsadiť všetky vojenské stanovištia v meste Voronež
Logo žoldnierskej Vagnerovej skupiny na stene v Belehrade. Foto: TASR/AP

Žoldnieri z ruskej súkromnej Vagnerovej skupiny obsadili všetky vojenské stanovištia v meste Voronež 500 kilometrov južne od Moskvy, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z ruských bezpečnostných zložiek.

To isté tvrdia aj sami vagnerovci, ktorí o postupe vo Voroneži informovali na telegrame. Informáciu zatiaľ nemožno overiť. Gubernátor Voronežskej oblasti Alexander Gusev oznámil, že v regióne uzavreli 300 kilometrov dlhý úsek diaľnice M4, ktorá spája Moskvu s juhom Ruska.

„Vojenské zariadenia vo Voroneži sú pod kontrolou súkromnej Vagnerovej skupiny. Armáda sa pridala na stranu ľudu,“ uviedla skupina na svojom kanáli na telegrame.

Mesto Voronež leží vyše 500 kilometrov od Rostova na Done, kde v sobotu (24. 6.) podľa šéfa vagnerovcov Jevgenija Prigožina jeho muži obsadili všetky armádne stanovištia a tiež letisko.

Prigožin pohrozil pochodom na Moskvu, žiada stretnutie s ministrom obrany a náčelníkom generálneho štábu. Ministerstvo obrany jeho postup označilo za ozbrojenú vzburu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet