Na hlavný obsah

Autá na súkromných pozemkoch či pomedzi stromami. Taká je realita po zákaze parkovania na Ceste Slobody

Niektorí majitelia parciel vyberajú parkovné neoprávnene.

Autá na súkromných pozemkoch či pomedzi stromami. Taká je realita po zákaze parkovania na Ceste Slobody
Auto zaparkované na tráve vo Vysokých tatrách. Foto: RTVS

Autá vo Vysokých Tatrách odstavujú na súkromných pozemkoch, trávu aj medzi stromy. Na Ceste Slobody parkovanie zakázali, a tak sa problém presunul do Tatranských Matliarov. Podľa mestských poslancov niektorí majitelia parciel vyberajú poplatky za parkovanie neoprávnene.

Takto to vyzeralo počas týždňa. Ideálne počasie na túru vytiahlo ľudí do Tatier. Autá stáli všade naokolo. „Ľudia by sa najradšej doviezli všade autom. Súkromníci zistili, ako tu v Tatranských Matliaroch, že sa to dá využiť,“ priblížil poslanec mesta Vysoké Tatry Juraj Husovský.

Oficiálne parkovisko Biela Voda má kapacitu len 50 miest. Ak sa naplní, návštevníci hľadajú najbližšie miesto k turistickým chodníkom. „Tu sa rozmnožuje parkovanie na každom kroku. A toto ma teda ozaj zaráža a nedokážeme, ako poslanci, mesto či žiadna výkonná moc, aby sme zabránili na súkromných pozemkoch, aby sa toto zneužívalo,“ dodal Husovský.

Zaujímalo nás aj stanovisko prevádzkovateľa parkoviska. Podľa zamestnankyne ide o legálne parkovisko. „Áno, nie som majiteľka, takže obráťte sa na majiteľov,“ povedala. „Vy ste boli vo dvore u mňa, neboli ste na parkovisku, jedna vec. A druhá vec, ja neviem o tom, že by parkoval dakto na tráve,“ uviedol prevádzkovateľ parkoviska Vladimír Dendis.

Téme sa venovala redaktorka Miriam Hozzová:

Viacerí si pozemky opáskovali

Aj v piatok (28. 7.) sme videli autá zaparkované na tráve. Viacerí vlastníci pozemkov si však už opáskovali svoj priestor, aby im tam autá nechodili.

„Problém s parkovaním v Tatranských Matliaroch a s nelegálnymi stavbami sa ťahá už viac ako štyri roky. A v blízkej budúcnosti urobíme všetko pre to, aby sme to konečne vyriešili. Nie je to také jednoduché. Musíme dodržať niektoré procesné úkony,“ povedal primátor mesta Vysoké Tatry Jozef Štefaňák.

Áut vo Vysokých Tatrách pribúda, aj preto mesto zriadilo bezplatné záchytné parkovisko v Eurocampe v Tatranskej Lomnici, kde premáva kyvadlová doprava.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny