Na hlavný obsah

Jeden z najvyťaženejších mostov v Prešove je stále neprejazdný. Obchádzka platí pre vozidlá i chodcov

Zatvorený je už vyše týždňa.

Jeden z najvyťaženejších mostov v Prešove je stále neprejazdný. Obchádzka platí pre vozidlá i chodcov
Rekonštrukcia jedného z najvyťaženejších mostov v Prešove. Foto: RTVS

Ani chodci, ani verejná doprava už viac ako týždeň nemôžu prechádzať cez jeden z najvyťaženejších mostov v Prešove. Most na Solivarskej ulici opravujú, práce doteraz pokračovali počas premávky. Predtým na moste znížili rýchlosť a uzavreli jeden pruh. Kamióny tadiaľ neprešli. Neskôr ho uzavreli úplne.

Malo to byť obmedzenie len na týždeň, Prešovčania si však na sprevádzkovanie mosta budú musieť ešte počkať. „Dôvodom predĺženia uzávery boli zistenia nevodného podložia pod novovybudovanou cestnou komunikáciou pred ľavým mostným objektom,“ priblížil referent Ivan Hopta z komunikačného oddelenia Správy a údržby ciest PSK.

Podľa regionálneho správcu ciest v kraji ide o jednu z technicky najťažších mostných stavieb. „Zhotoviteľ dokončuje montáž bezpečnostného zariadenia – zábradlia, verejného osvetlenia. Realizuje prekládku trolejového vedenia a dokončuje pridružené zemné práce,“ vysvetlil Hopta.

Rekonštrukcii mosta v Prešove sa v spravodajstve RTVS venovala redaktorka Diana Murdziková:

Pre odstavenie kľúčového mosta chodci musia využívať obchádzku, tak ako aj deväť liniek verejnej dopravy, aj najvyťaženejšie trolejbusové linky.

„Na železničnej stanici je prestupná zastávka či už z autobusov na trolejbus, alebo naopak. Jazdíme viac kilometrov. Cestujúcich v tejto súvislostí chceme požiadať o porozumenie a pochopenie,“ uviedol hovorca Dopravného podniku mesta Prešov Vladimír Tomek.

Regionálny správca ciest avizuje skoré ukončenie odstávky mosta. „Ľavý mostný objekt bude účastníkom cestnej premávky sprístupnený 17. júla 2023 o 20.00 h,“ dodal Hopta.

Stále však budú platiť obmedzenia, pretože práce na moste budú ďalej pokračovať. Dvojmost v Prešove si vyžiada viac ako trojmiliónovú investíciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny