Na hlavný obsah

Lučeneckého poslanca obviňujú, že svojvoľne zamyká cyklotrasu. On tvrdí, že je to nezmysel

Rampu na začiatku cyklotrasy v Lučenci osadilo mesto.

Lučeneckého poslanca obviňujú, že svojvoľne zamyká cyklotrasu. On tvrdí, že je to nezmysel
Poslanca obviňujú, že pri cyklotrase vlastní čiernu stavbu. Foto: RTVS

Kritici radnice v Lučenci obvinili jedného z mestských poslancov, že svojvoľne zamyká cyklochodník. Podľa nich bráni rýchlemu prístupu záchranárov. Vyčítajú mu aj čiernu stavbu neďaleko priehrady Ľadovo. Poslanec považuje obvinenia za nezmysly.

Rampu na začiatku cyklotrasy v Lučenci osadilo mesto, „aby zamedzilo vstupu motorových vozidiel a tak zvýšilo bezpečnosť nielen cyklistov, ale aj ostatných rekreantov“, vysvetlila hovorkyňa mesta Lučenec Michaela Baboľová.

Cyklisti síce rampou prejdú cez výseky, no podľa niektorých, by v prípade nehody mali problém záchranné zložky.

Sťažnostiam na adresu poslanca Lučenca sa v reportáži venoval redaktor RTVS Radovan Kondrlík:

„Hasičský záchranný zbor má kľúč od včera, ale či v prípade nehody budú mať na to čas, aby chytro zobrali kľúč, keď do minúty vlastne musia opustiť budovy, to je už vlastne otázne. A stanica záchrannej služby nám dnes povedala, že nevedia o žiadnom kľúči, a keby ho aj mali, potrebujú niekoľko kusov, pretože tých sanitiek je viacej,“ uviedla aktivistka Martina Hricová.

„Mesto zabezpečilo samozrejme kľúče pre bezpečnostné zložky, záchranárov, či mestských policajtov,“ informovala Baboľová.

Kľúč pre poslanca

Jeden kľúč dostal aj poslanec Jozef Kramec, pretože neďaleko vlastní nehnuteľnosť.

„Obvinili ma, že si zamkýnam cyklotrasu, čo je teda nezmysel. Mne kľúčik dali mestskí policajti, pretože je to ich starosť. Ide o to, že ako je tu táto cyklotrasa, tak sa tu pohybuje strašne veľa cyklistov, detí na bicykloch,“ povedal Kramec.

Len niekoľko metrov od rampy má poslanec chatu, tá je tiež niektorým tŕňom v oku a označujú ju za čiernu stavbu.

„Nie je to čierna stavba, máme platné povolenia zo stavebného úradu. Chatu sme po celý čas rekonštruovali v najlepšej viere, že je všetko, čo sa týka papierov a povolení v poriadku,“ skonštatoval Kramec. Tie napadla prokurátorka ako nezákonné. Podľa nej mal okresný stavebný úrad začať klasické stavebné konanie a nie iba vydať povolenie na rekonštrukciu.

Keďže sa v Lučenci s jej námietkami nestotožnili, vec teraz rieši krajský stavebný úrad v Banskej Bystrici.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny