Na hlavný obsah

Mladíci v Lučenci zdemolovali auto a bezohľadne jazdili po meste. Potom sa zábermi chválili na sociálnych sieťach

Dopravná psychologička hovorí o zlyhaní vo výchove.

Mladíci v Lučenci zdemolovali auto a bezohľadne jazdili po meste. Potom sa zábermi chválili na sociálnych sieťach
Gang mladíkov vyčíňal v Lučenci. Zábermi sa chválili na sociálnych sieťach. Foto: RTVS

Gang mladíkov vyčíňal v Lučenci. Zdemolovali auto a bezohľadne jazdili po meste. Potom sa zábermi chválili na sociálnych sieťach. Ich konanie vyvolalo pobúrenie. Páchateľov polícia odhalila.

Partia si energiu vybíjala pred bývalým nákupným centrom na okraji mesta. Odnieslo si to motorové vozidlo.

„Polícia začala ihneď po zverejnení týchto videí vo veci konať. Už v krátkom čase sa v súvislosti s poškodením vozidla podarilo stotožniť osoby, ktoré sa mali tohto skutku dopustiť. V tejto veci sa začalo stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Téme sa venovali redaktori RTVS Katarína Zakuťanská a Radovan Kondrlík:

Okrem poškodzovania vozidla, nemal jeden z páchateľov – vodič hazardér – najmenší problém s porušovaním dopravných predpisov na frekventovanej ulici v Lučenci.

„Aj v tomto prípade polícia už pozná totožnosť vodiča, ktorý sedel za volantom auta. Tento bol už aj vypočutý na príslušnom dopravnom inšpektoráte za toto závažné porušenie mu polícia ihneď odobrala vodičský preukaz,“ dodala Kováčiková.

Správanie skupiny Lučenčanov vyvolalo nevôľu na sociálnych sieťach. Dopravná psychologička sa domnieva, že mladíci si zrejme chceli vyskúšať čo dokážu. „Všetci máme nejakú čiaru, čo už nie je v poriadku, a tú čiaru nám nastavujú naši rodičia výchovou. V tomto prípade to bolo asi cez,“ povedala dopravná psychologička Anna Kuchtová.

Takéto správanie podľa nej svedčí o nastavení noriem, hodnotách chlapcov. „Aj o tom, že z nejakého dôvodu si myslia, že toto je ešte spoločensky akceptovateľné,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny