Na hlavný obsah

Polícia vyšetruje prepichnuté pneumatiky v Smolníku, má aj kamerový záznam

Prepichnuté pneumatiky boli deviatich vozidlách.

Polícia vyšetruje prepichnuté pneumatiky v Smolníku, má aj kamerový záznam
Na snímke ilustračnej pneumatiky. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prípadom prepichnutých pneumatík na viacerých vozidlách v obci Smolník (okres Gelnica), kde sa konal festival 66 hodín, sa policajti intenzívne zaoberajú. Od oznámenia skutku objasňujú okolnosti a zisťujú páchateľov. „Už máme k dispozícii kamerové záznamy, ktoré sa vyhodnocujú,“ informovala v stredu (26. 7.) košická krajská polícia na sociálnej sieti.

Oznámenie o poškodení pneumatík na zaparkovaných autách v Smolníku prijal v sobotu (22. 7.) v skorých ranných hodinách operačný dôstojník na linke 158, pričom ihneď vyslal policajnú hliadku oznámenie preveriť. „Na mieste sa nachádzala jedna z poškodených osôb, ktorá skutok polícii oznámila.

Policajti na mieste zistili, že na deviatich vozidlách je prepichnutá pneumatika. Lustráciou v policajných evidenciách zistili majiteľov vozidiel. Vzhľadom na nočnú dobu sa policajtom podarilo skontaktovať a vyrozumieť o skutku iba dvoch z poškodených. Poučili ich o ďalšom postupe,“ uviedla polícia. Ostatných majiteľov vozidiel sa podarilo vyrozumieť v priebehu dňa.

Polícia zadokumentovala jednotlivo sedem skutkov, ktoré nateraz objasňuje ako priestupky proti majetku so spôsobenou škodou od 50 do 150 eur. „V prípade, ak sa vyšetrovaním preukáže, že sa skutku dopustila jedna osoba, dôjde k zmene právnej kvalifikácie na trestný čin poškodzovania cudzej veci a páchateľovi hrozí vyšší trest ako za priestupok. Či bol postup policajtov v tomto prípade správny, už preverujú kontrolné orgány,“ konštatovala polícia. Viac informácií má poskytnúť po záveroch kontroly.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny