Na hlavný obsah

Na svete je takmer päť miliárd aktívnych používateľov sociálnych sietí. To predstavuje vyše 60 percent populácie

Priemerný používateľ používa sedem platforiem.

Na svete je takmer päť miliárd aktívnych používateľov sociálnych sietí. To predstavuje vyše 60 percent populácie
Ilustračná snímka. Foto: unsplash.com

Na celom svete je takmer päť miliárd aktívnych používateľov sociálnych sietí, čo predstavuje vyše 60 percent svetovej populácie. Za posledný rok tak ide o 3,7-percentný nárast. Vyplýva to zo správy digitálnej spoločnosti Kepios, zverejnenej vo štvrtok (20. 7.). Informovala o tom agentúra AFP.

V správe sa tiež uvádza, že vo svete je celkovo 5,19 miliardy používateľov internetu, čo predstavuje 64,5 percenta svetovej populácie. Veľké rozdiely sú v tomto smere medzi regiónmi.

Vo východnej a strednej Afrike používa sociálne siete iba jedna osoba z 11. V Indii, ktorá je v súčasnosti najľudnatejšou krajinou sveta, ide o jednu osobu z troch.

Zvýšil sa aj čas strávený na sociálnych sieťach, a to o dve minúty na dve hodiny a 26 minút denne. Aj tu panujú veľké rozdiely: Brazílčania trávia na sociálnych sieťach v priemere tri hodiny a 49 minút denne, zatiaľ čo Japonci menej ako hodinu.

Priemerný používateľ sociálnych sietí používa sedem platforiem, uvádza správa. Americká spoločnosť Meta vlastní aplikáciu WhatsApp a obľúbené sociálne siete Instagram a Facebook. Čína má aplikácie WeChat, TikTok a jej lokálnu verziu Douyin. Ďalšími platformami sú Twitter, Messenger a Telegram.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet