Na hlavný obsah

Neviem, kde sa stala chyba. Mohli sme ísť aj pomalšie, smial sa v cieli 15. etapy Sagan

Slovák si postrážil časový limit na príchod do cieľa.

Neviem, kde sa stala chyba. Mohli sme ísť aj pomalšie, smial sa v cieli 15. etapy Sagan
Peter Sagan sa už teší na záverečný deň pretekov. Foto: RTVS

Víťazom nedeľnej (16.7.) 15. horskej etapy na 110. ročníku Tour de France sa stal stal Holanďan Wout Poels z tímu Bahrajn Victorious. Triumf na trati z Les Gets do St-Gervais dlhej 179 kilometrov bol zároveň jeho prvým etapovým víťazstvom na jednej z Grand Tour.

Jediný Slovák v tohtoročnom pelotóne Peter Sagan prišiel do cieľa na 137. priečke s mankom 34 minút a 37 sekúnd na víťaza.

Ďalší hromadný pád

Rovnako ako v 14. etape, aj tú 15. poznačil hromadný pád. Rozdiel bol len v tom, že tentokrát v ňom mal prsty nedisciplinovaný fanúšik, ktorý 51 kilometrov pred cieľom rukou narazil do Seppa Kussa. Ten spadol a spolu s ním aj zhruba ďalších dvadsať pretekárov.

Pozrite si hromadný pád, ktorý v 15. etape zavinil jeden z divákov:

Rodáka zo Žiliny pád vážnejšie neohrozil a spôsobil mu len technické problémy. „Spadli predo mnou, bol som v tom zahrnutý, ale len na mňa spadli zozadu. Nič vážne sa mi nestalo, len som si musel nahodiť spadnutú reťaz. Potom som dochádzal späť do balíku,,“ opísal svoj pohľad na situáciu trojnásobný majster sveta.

Náročné horské etapy dávajú poriadne zabrať šprintérom, ktorých hlavným cieľom je splniť časový limit na príchod do cieľa. Inak tomu nebolo ani v etape s číslom pätnásť. Sagan ju nakoniec spolu s ďalšími špurtérmi zvládol rýchlejšie, ako sám očakával.

„Počítali a počítali. Najskôr bol limit 36 minút, potom 38 minút a napokon bol 44 minút. Neviem, kde sa stala chyba. Mohli sme ísť aj pomalšie, ale lepšie je prísť skôr ako neskôr,“ povedal so smiechom štábu RTVS Peter Sagan.

Pozrite si celý rozhovor s Petrom Saganom:

V pondelok ( 17. 7.) majú cyklisti deň voľna. Po ňom ich čaká jediná individuálna časovka na tohtoročnej edícii Starej dámy. Pre pretekárov je pripravená trasa z Passy do Combloux dlhá 22 kilometrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport