Na hlavný obsah

VIDEO: Divák chcel dokonalú fotku, svojou nepozornosťou však zavinil hromadný pád v 15. etape

K zemi poslal aj kľúčového pomocníka Vingegaarda

VIDEO: Divák chcel dokonalú fotku, svojou nepozornosťou však zavinil hromadný pád v 15. etape
Foto: TASR/AP

Aj etapu s poradovým číslom pätnásť poznačil hromadný pád. Rovnako ako v ôsmej etape, na svedomí ho má nepozorný divák, ktorý 128 kilometrov pred cieľom rukou zhodil jazdca tímu Jumbo Visma Seppa Kussa. Následne sa k zemi porúčali aj ďalší cyklisti.

Američan Sepp Kuss, a rovnako aj ostatní jazdci zapletení do pádu, v horskej etape z Les Gets do St-Gervais pokračujú.

Celý moment si môžete pozrieť na videu:

Diváci zavinili tento rok na Tour už viacero pádov. V ôsmej etape fanúšik, ktorý si fotografoval pelotón, neustúpil prichádzajúcim jazdcom. Práve tento moment sa stal osudným pre tímového kolegu Petra Sagana Steffa Crasa, ktorý vtedy figuroval na 13. priečke celkového poradia.

Hneď v ďalšej, deviatej etape, doplatil na nepozorných fanúšikov aj Lilian Calmejane. Na francúzskeho cyklistu padli vlajočky, čo spôsobilo, že sa ocitol na vozovke. Nahnevaný Calmejane sa, našťastie, rýchlo otriasol a pokračoval v etape.

Priaznivci cyklistiky popri vozovke ovplyvnili aj 14. etapu. Spolu so sprievodnými motorkami znemožnili pred vrcholom Col de Joux Plane pokus o nástup slovinskému cyklistovi Tadejovi Pogačarovi, ktorý bojuje o celkové víťazstvo na Tour. Organizátori následne na jeden deň vylúčili z pretekov samotného motorkára aj fotografa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport