Na hlavný obsah

Pád matky a syna z trajektu začali vyšetrovať ako vraždu

Doposiaľ sa domnievali, že chlapec z trajektu vypadol a matka za ním skočila.

Pád matky a syna z trajektu začali vyšetrovať ako vraždu
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/DPA

Smrť matky a syna z Poľska, ktorých vo štvrtok (29. 6.) vylovili z Baltského mora po tom, čo spadli z trajektu smerujúceho do Švédska, začali vyšetrovať ako vraždu. Oznámila to v sobotu (1. 7.) okresná prokuratúra poľského prímorského mesta Gdansk, informuje agentúra PAP.

„V dôsledku úkonov, ktoré podnikla okresná prokuratúra Gdansku vo veci smrti dvoch poľských občanov, sa teraz k prípadu pristupuje ako k vyšetrovaniu vraždy dieťaťa a pokusu o samovraždu matky,“ uviedla hovorkyňa gdanskej prokuratúry Grazyna Wawryniuková.

Doposiaľ pritom tento incident, ktorý sa odohral v teritoriálnych vodách Švédska, úrady vyšetrovali ako neúmyselné zabitie.

Prípad vyšetruje okrem poľských úradov aj prokuratúra vo Švédsku. „Vyšetrovanie sa snaží vyjasniť, čo sa stalo,“ uviedla v piatok (30. 6.) vo vyhlásení prokurátorka Stina Brindmarková z prokuratúry švédskeho prístavného mesta Karlskrona.

K incidentu došlo na trajekte smerujúcom z prístavu v poľskom Gdansku do Karlskrony. Sedemročného chlapca a jeho matku zachránili z vôd Baltského mora švédske záchranné plavidlá. Následne ich previezli vrtuľníkom do nemocnice vo Švédsku, kde neskôr zomreli.

Úrady sa pôvodne domnievali, že chlapec z trajektu spadol a matka skočila za ním, aby ho zachránila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet