Na hlavný obsah

Nezvestný poľský manželský pár, ktorý zanechal odkaz maloletým synom a zmizol, sa podarilo vypátrať

Našli ich v Prahe.

Nezvestný poľský manželský pár, ktorý zanechal odkaz maloletým synom a zmizol, sa podarilo vypátrať
Nezvestní rodičia dvoch chlapcov - Aneta a Adam Jaglovci. Foto: Facebook/Policja Zakopane

Nezvestný poľský manželský pár z varšavskej štvrti Mokotow, ktorý doma zanechal odkaz maloletým synom a zmizol, sa podarilo vypátrať.

Varšavskí policajti zistili miesto pobytu manželov v Prahe, úkony s nimi v utorok (20. 6.) vykonali českí policajti, informovala v stredu (21. 6.) poľská spravodajská televízia TVN 24. Poľské úrady zvažujú ďalšie kroky, pár nezadržali.

„Naši policajti pohovorili s manželmi. Príslušnú dokumentáciu odovzdajú prokuratúre a súdu. Po zhodnotení sa urobia ďalšie kroky,“ uviedol hovorca veliteľa varšavskej polície Sylwester Marczak. Dodal, že prioritou je záujem maloletých detí, a preto sa polícia zdrží ďalšieho vyjadrenia.

Prípad vyvolal v poľských médiách veľký rozruch. Po manželoch, ktorí odišli zo svojho varšavského bytu v noci na 21. mája, sa pátralo aj na Slovensku.

Podľa hovorcu sa prípadom zaoberali policajti, ktorí sa zvyčajne venujú „predovšetkým pátraniu po páchateľoch najzávažnejších zločinov“. V sobotu sa títo varšavskí policajti vypravili do Prahy, kde zistili miesto pobytu hľadaného páru.

„Úkony s manželmi v utorok vykonali českí policajti,“ povedal hovorca. Dodal, že pár nezadržali, pretože išlo o nájdenie nezvestných osôb, a nie o pátranie po páchateľoch zločinu.

„Chlapci, ste šikovní. V živote si poradíte. Sme na vás hrdí,“ napísali Aneta a Adam Jaglovci svojim synom, ktorí majú 14 a 17 rokov. Ich príbuzní o veci hneď 21. mája informovali políciu. No manželia sa odvtedy neozvali. Podľa médií ich videli v jednej z horských chát na poľskej strane Tatier a neskôr na Slovensku.

Polícia ich zatiaľ z ničoho nič neobvinila. Nie je však vylúčené, že sa mohli dopustiť trestného činu, keď nechali bez starostlivosti syna mladšieho ako 15 rokov. Za to v Poľsku podľa portálu Onet.pl hrozí až tri roky odňatia slobody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet