Na hlavný obsah

Prešovčania odmietajú výstavbu polyfunkčného domu s bytmi

Zástupca firmy pre RTVS potvrdil, že projekt nezastaví.

Prešovčania odmietajú výstavbu polyfunkčného domu s bytmi
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Prešov zažil búrlivú diskusiu. Obyvatelia sídliska Sekčov odmietajú chystanú výstavbu polyfunkčného domu s bytmi. Na stretnutie s investorom a zástupcami mesta ich prišlo viac než sto.

Stretnutie s obyvateľmi bolo emotívne. Firma chce na ploche, ktorá je v zanedbanom stave, postaviť polyfunkčný dom s bytmi.

„Zámer je vlastne zmeniť a zrevitalizovať 30 rokov staré prostredie,“ vysvetlil predseda predstavenstva spoločnosti Andrej Gregorovič. Prešovčania, ktorí bývajú v blízkosti, to však odmietajú.

Výstavbe polyfunkčného domu s bytmi sa venoval redaktor RTVS Robert Latta:

„Dalo sa predpokladať, že diskusia bude búrlivá. Taktiež poviem, že každý projekt, ktorý na Sekčove predstavili, či už parkovací dom, či už akýkoľvek projekt, vždy tu petícia bola a vždy sa každý projekt zastavil,“ ozrejmil primátor mesta Prešov František Oľha.

Pozemky mesto nevymení

Protest obyvateľov zabral. Poslanci neschválili návrh firmy, ktorá chcela ešte s mestom vymeniť pozemky. „Nejaká malá časť pozemkov, ktorá patrí mestu, by sa nám hodila na to, aby sme zlepšili príjazd do nášho projektu,“ dodal Gregorovič .

„Ja som počúvala hlas občanov. Do zahustenej lokality sa ďalej zintenzívňuje výstavba bytových domov. Zahusťuje sa to obyvateľstvom a zahusťuje sa to autami,“ ozrejmila poslankyňa mestského zastupiteľstva v Prešove Štefánia Andraščíková.

Zástupca firmy pre RTVS potvrdil, že to projekt nezastaví. Musia ho len prepracovať. „S tým, že nepoužijeme doteraz mestské pozemky, ale iba tie, ktoré sú naše,“ doplnil Gregorovič.

Kedy chce firma začať s výstavbou, je zatiaľ otázne. O stavebné povolenie ešte mesto nepožiadala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny