Na hlavný obsah

Rodina odišla na dovolenku, vráti sa bez dieťaťa. V Chorvátsku zomrelo len štvorročné české dievčatko

Zdravotníkom sa dieťa nepodarilo zachrániť.

Rodina odišla na dovolenku, vráti sa bez dieťaťa. V Chorvátsku zomrelo len štvorročné české dievčatko
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na dovolenke v chorvátskom Meduline zomrelo v stredu (12. 7.) ráno štvorročné české dievča. Informovala o tom televízia Prima s odvolaním sa na chorvátske médiá. Presnú príčinu smrti ukáže až pitva. Dieťa sa sťažovalo na bolesti brucha, už v noci s ním rodina išla na pohotovosť. Z nej však dievčatko prepustili.

„Polícia prijala oznámenie, že dieťa z Českej republiky potrebuje lekársku pomoc. S rodinou prišli na letnú dovolenku do Medulinu. Nebolo jej dobre privolali jej záchranku. Žiaľ, dieťa sa nepodarilo zachrániť,“ citovali chorvátske noviny 24sata hovorkyňu istrijskej polície Suzanu Sokačovú. Medulin leží v najjužnejšej časti Istrie, asi desať kilometrov od Puly.

Záchranná služba bola privolaná v stredu ráno o 5:54. „Kým na miesto dorazil náš tím, snažili sa svoje dieťa oživovať rodičia. Dieťa oživovali celú hodinu, ale bohužiaľ bez reakcie,“ uviedla lekárka Gordana Antičová z istrijských úradov, ktorá má na starosti zdravotnú starostlivosť. Oživovanie pokračovalo v sanitke, ale neúspešne.

„Telo bolo prevezené na pitvu na oddelenie patológie v nemocnici v Pule,“ dodala Antičová. Príčina smrti bude známa až po pitve, podozrenie z násilnej smrti bolo zatiaľ vylúčené, uviedla chorvátska polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet