Na hlavný obsah

Rusky a Bielorusky sa nemôžu zúčastniť na turnaji WTA v Prahe

Česká vláda zakázala ruským a bieloruským športovcom účasť na podujatiach v Česku.

Ruské a bieloruské tenistky sa nebudú môcť zúčastniť na turnaji WTA v Prahe. V piatok to oznámili organizátori podujatia.

Vyhlásenie prišlo deň po tom, ako česká polícia zakázala jednej z ruských hráčok vstup do krajiny. „Išlo o prvú z účastníčok turnaja, ktorá do Česka pricestovala s ruským pasom. V tejto chvíli už nie je na území Českej republiky.

Bezodkladne sme o vzniknutej situácii prostredníctvom WTA informovali všetky ostatné účastníčky turnaja s ruským či bieloruským občianstvom, aby na nadchádzajúci turnaj necestovali,“ uviedol riaditeľ turnaja Miroslav Malý.

Hoci okruh WTA umožňuje súťažiť ruským a bieloruským športovkyniam pod neutrálnou vlajkou, česká vláda im minulý mesiac zakázala účasť na podujatiach organizovaných v Česku. „V situácii, keď Rusko zabíja na Ukrajine civilistov, zároveň nie je možné merať si sily s ruskými športovcami na športových podujatiach.

Preto naša vláda prijala nariadenie, ktoré účasť ruským športovcom v ČR zakazuje. A polícia ho dôsledne uplatňuje,“ dodal český minister vnútra Vít Rakušan. Informácie priniesla agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport