Na hlavný obsah

VIDEO: Kvalifikantka Šramková odvrátila vo Varšave štyri mečbaly a vyradila finalistku Roland Garros

Z postupu sa teší po takmer troch hodinách.

VIDEO: Kvalifikantka Šramková odvrátila vo Varšave štyri mečbaly a vyradila finalistku Roland Garros
Slovenská tenistka Rebecca Šramková. Foto: RTVS

Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA vo Varšave. V pozícii kvalifikantky zdolala vo štvrtok (27. 7.) druhú nasadenú Češku Karolínu Muchovú za dve hodiny a 59 minút 7:5, 3:6 a 7:5.

Šramková pritom v treťom sete prehrávala 1:5 a v siedmom geme odvrátila štyri mečbaly súperky. Potom však predviedla skvelý obrat, vyhrala šesť gemov v rade a slávila postup medzi najlepšiu osmičku. Vo štvrťfinále sa stretne s Nemkou Tatjanou Mariovou.

„Čo k tomu povedať – skrátka ženský tenis. Úprimne, už som neverila, že zvíťazím. Stále tomu neverím. Zle som podávala, dostala som sa z rytmu a stratila sebavedomie. Vôbec neviem, čo sa stalo. Snažila som sa iba hrať loptičky a zrazu tu stojím ako víťazka,“ krútila hlavou priamo na kurte Šramková.

Koncovku prvého setu zvládla lepšie Slovenska Šramková:

Druhý set lepšie zvládla Češka Muchová:

V treťom sete predviedla Muchová aj takýto fantastický úder:

Dramatický set nakoniec vyhrala Rebecca Šramková:

Pozápasový rozhovor s Rebeccou Šramkovou:

Ďalšia slovenská tenistka Viktória Hrunčáková už nemala toľko šťastia a neprebojovala sa do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA vo Varšave. Vo štvrtkovom osemfinále podľahla ôsmej nasadenej Češke Linde Noskovej dvakrát 3:6.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport