Na hlavný obsah

Na mori nedobrovoľne strávili viac ako dva mesiace. Rybárska loď zachránila Austrálčana a jeho psa

Muž jedol surové ryby a pil nachytanú dažďovú vodu.

Na mori nedobrovoľne strávili viac ako dva mesiace. Rybárska loď zachránila Austrálčana a jeho psa
Na snímke Austrálčan Tim Shaddock a jeho fenka Bella. Foto: Twitter/radio580nic

Rybárska loď v severnom Tichom oceáne zachránila Austrálčana a jeho psa, ktorí na mori nedobrovoľne strávili viac ako dva mesiace. V pondelok (17. 7.) o prípade informovala britská BBC. Muž jedol surové ryby a pil nachytanú dažďovú vodu, je v stabilizovanom zdravotnom stave.

Päťdesiatjedenročný Tim Shaddock, ktorý žije v Sydney, v apríli vyplával so svojou fenkou Bellou z Mexika k Francúzskej Polynézii. Avšak asi po dvoch týždňoch cesty dlhej 6 000 kilometrov na jeho lodi prestali fungovať elektronické prístroje a plavidlo len unášali prúdy v „nekonečných a nebezpečných vodách“ severného Pacifiku, píše BBC.

Po dvoch mesiacoch si Shaddocka a Bellu všimla posádka vrtuľníka mexickej pobrežnej hliadky, ktorá im na pomoc poslala loď loviacu v oblasti tuniaky. Shaddock bol veľmi vychudnutý a narástla mu brada. Povedal, že prežil vďaka tomu, že na lodi mal rybárske vybavenie a pred slnkom sa ukrýval pod plátennou strieškou.

„Prešiel som na mori veľmi tvrdou skúškou. Potrebujem si len oddýchnuť a jesť, inak som na tom dobre,“ povedal austrálskym médiám. Už zvládne prijímať malé porcie jedla. Pripustil, že obrovskou podporou pre neho bolo to, že jeho údel s ním zdieľala Bella. Aj ona je podľa všetkého v dobrom zdravotnom stave.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet