Na hlavný obsah

S modrým vtáčikom v logu Twitteru sa musíme rozlúčiť, uviedol Elon Musk. Platforma zmenila aj svoj názov

Starý názov v kontexte zmien podľa neho nedáva viac zmysel.

S modrým vtáčikom v logu Twitteru sa musíme rozlúčiť, uviedol Elon Musk. Platforma zmenila aj svoj názov
Muž sa prihlasuje na webovú stránku Twitteru, na ktorej je zobrazené nové logo. Foto: TASR/AP

Miliardár Elon Musk prezradil, prečo zmenil názov Twitteru na X. V kontexte zmien, ktoré na tejto sociálnej sieti plánuje, už starý názov podľa neho nedáva zmysel. V utorok (25. 7.) o tom informovala stanica Sky News na webovej stránke.

Názov Twitter dával podľa Muska zmysel, keď mohli používatelia zverejňovať správy s dĺžkou maximálne 140 znakov. Označil to za podobné pípaniu vtákov. Slovo tweet v preklade znamená „pípať“ či „čvikotať“. „Teraz však môžete zverejniť takmer čokoľvek, vrátane niekoľkých hodín videozáznamu,“ uviedol.

Spoločnosť v najbližších mesiacoch podľa jeho slov plánuje rozšíriť možnosti v oblasti komunikácie i schopnosť spravovať prostredníctvom tejto sociálnej siete finančné transakcie. „V tomto kontexte názov Twitter nedáva zmysel, preto sa musíme s vtáčikom rozlúčiť“.

Inšpiráciou bol čínsky WeChat

Musk nové logo sociálnej siete Twitter predstavil v pondelok (24. 7.). Miliardár a podnikateľ už predtým plánoval pretvoriť Twitter na platformu z názvom X s rozsiahlymi funkciami. Inšpiráciou mala byť čínska aplikácia WeChat.

Elon Musk sa stal majiteľom Twitteru vlani v októbri, keď ho kúpil za približne 44 miliárd dolárov. Táto sociálna sieť odvtedy prešla niekoľkými zmenami a zaznamenala viacero ťažkostí. Musk po príchode prepustil mnoho zamestnancov Twitteru vrátane takzvaných moderátorov obsahu, ktorí odstraňovali nenávistné prejavy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet