Na hlavný obsah

Šimka odvolanie prekvapilo. Tvrdí, že jeho slová boli použité ako politická kampaň

Priznal, že v príspevkoch nevolil "šťastné slová."

Šimka odvolanie prekvapilo. Tvrdí, že jeho slová boli použité ako politická kampaň
Bývalý minister vnútra SR Ivan Šimko. Foto: RTVS

Bývalý minister vnútra Ivan Šimko uviedol, že ho rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej a premiéra Ľudovíta Ódora odobrať mu ministerský mandát prekvapilo. Uviedol to v rozhovore v relácii Interview :24 na RTVS. Hovoril predovšetkým o svojom odchode, ale aj o svojej politickej histórii.

Šimko povedal, že dúfal, že ho hlava štátu s predsedom vlády nechajú vyriešiť si „personálny problém“ v rezorte. Uvedomuje si, že polícia bola za jeho odchod nielen pre statusy na sociálnej sieti, ktoré zverejňoval. Tvrdí, že konflikt s nimi mal aj pri personálnom rozhodnutí, ktoré odmietol prijať.

Ako dôvod odchodu z funkcie vidí „posunutú interpretáciu“ druhého zo zverejnených statusov. „Nevolil som šťastné slová. Existuje na to, čo som napísal oveľa lepší štandardný termín, a ten sa nazýva civilná ochrana bezpečnostných zložiek,“ dodal s tým, že tejto sfére sa dlhodobo venuje.

Posunutie interpretácie prišlo podľa jeho slov zo strany politických strán, ktoré ho použili ako súčasť svojej politickej kampane. Súhlasil, že situáciu a voľbu slov neodhadol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko