Na hlavný obsah

Som rád, že už je koniec. Už len prežiť zajtrajšok, želá si pred 20. etapou Sagan

Pre slovenského cyklistu ide o poslednú účasť na Starej dáme.

Som rád, že už je koniec. Už len prežiť zajtrajšok, želá si pred 20. etapou Sagan
Peter Sagan sa už teší na záverečný deň pretekov. Foto: RTVS

Vyvrcholenie 19. etapy na 110. ročníku Tour de France prinieslo poriadnu drámu. O tom, kto získa etapový vavrín musela rozhodnúť až cieľová fotografia. Tá priniesla do celej záležitosti viac svetla a z prvého triumfu na tohtoročnej Tour sa mohol tešiť Slovinec Matej Mohorič. Slovák Peter Sagan prišiel do cieľa s takmer 17 minútovou stratou na víťaza na 149. priečke.

Už pred začiatkom etapy určenej pre klasikárov sa očakávalo, že sa pretekári budú pokúšať o únik. V úvodných kilometroch sa do jedného vybral aj Sagan. Jeho sólo však úspech neprinieslo a pelotón zlikvidoval jeho náskok po dvoch kilometroch.

Následne sa rodák zo Žiliny postupne prepadol na koniec balíka. „Pokúsil som sa ísť do úniku hneď po štarte. Potom sa mi to trošku zapísalo do nôh. Po zjazde sa to rozdelilo a ja som bol vzadu,“ okomentoval svoj neúspešný pokus o odtrhnutie sa od pelotónu Sagan.

Najslávnejšie cyklistické etapové preteky sa po troch týždňoch blížia k svojmu koncu. Na pretekárov čakajú posledné dve etapy. Jediný Slovák na tohtoročnej Tour sa už na parížsky dojazd teší. „Som rád, že už je skoro koniec. Už len to zajtra prežiť a je to okej,“ zaželal si sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže, pre ktorého ide o rozlúčkovú Tour.

Pozrite si celý rozhovor s Petrom Saganom aj Jánom Valachom:

V sobotu (22. 7.) čaká na pretekárov okrúhla 20. etapa z Belfortu do Le Markstein Fellering dlhá 134 km. Hornatý profil opäť upriami pozornosť na najlepších vrchárov, ktorí majú poslednú šancu na víťazstvo. Na ceste za ním budú musieť zdolať 6 kategorizovaných stúpaní a takmer 3,5-tisíca nastúpených metrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport