Na hlavný obsah

V centre Izraela narazilo auto do demonštrantov, traja ľudia utrpeli zranenia

Podozrivého vodiča zadržali.

V centre Izraela narazilo auto do demonštrantov, traja ľudia utrpeli zranenia
Izraelská polícia použila proti demonštrantom aj vodné delá. Foto: TASR/AP

V centre Izraela v pondelok (24. 7.) večer vrazilo auto do davu demonštrantov a ľahko zranilo troch ľudí, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na izraelskú políciu. Denník Haaretz neskôr informoval, že podozrivého vodiča zadržali.

Zábery z incidentu zverejnili izraelské médiá. Je na nich vidieť, ako auto vrazilo do skupiny demonštrantov, ktorí blokovali diaľnicu. Denník Haaretz s odvolaním sa na dve z obetí uviedol, že protestujúci boli ľahko zranení.

„Bol to úmyselný útok vozidlom, auto jednoducho letelo smerom k nám,“ povedal jeden z protestujúcich. Polícia uviedla, že krátko po incidente zatkla vodiča. Uviedla, že ide o muža vo veku 20 rokov. Vyšetrovanie incidentu pokračuje.

V Izraeli v pondelok vypukli ďalšie masové demonštrácie proti kontroverznej súdnej reforme po tom, ako parlament schválil jej kľúčovú časť, ktorá obmedzuje právomoci najvyššieho súdu v prospech vlády. Opozícia hlasovanie bojkotovala.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu označil pondelkové hlasovanie za nevyhnutný krok pre demokraciu a vyjadril nádej, že do konca novembra sa s opozíciou dohodne na ďalších častiach reformy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet