Na hlavný obsah

Víťazom Slovenského derby Jardin Michelet s džokejom Florianom

V 14-člennom štartovom poli bola aj sedmička slovenských zástupcov.

Víťazom Slovenského derby Jardin Michelet s džokejom Florianom
Víťazom Slovenského derby Jardin Michelet s džokejom Florianom. Foto: TASR

Víťazom 31. ročníka Slovenského derby spoločnosti MPL (rovina Gd-3 na 2400 m, pre 3-ročné kobyly a žrebce, dotácia 38 000 eur) sa stal Jardin Michelet v sedle s džokejom Adamom Florianom. Hnedáka pripravuje pre českú stajňu Cardboard tréner Zdeněk Seménka. Obaja aktéri získali dotačný zisk 17.100 eur.

Pozrite si 31. Slovenské derby:

Zaujímavosťou je, že koňa kúpili za symbolických 1000 eur ako ročiaka na aukcii vo francúzskom Deuville. V 14-člennom štartovom poli bola aj sedmička slovenských zástupcov, z nich na bronzovej priečke finišovala Abella s džokejom Szczepanom Mazurom od trénera Mariana Štangela pre stajňu Strnisko, ktorým sa ušla porcia 4940 eur.

Slovenské derby
Na snímke víťazný kôň Jardin Michelet a džokej Adam Florian počas 31. Slovenskej derby na závodisku v bratislavskej PetržalkeFoto: TASR

V sprievodných rovinových dostihoch I. kategórie, v 30. Cene Pat´s Music spoločnosti Rockwool (2000 m, 3-r. a staršie kobyly, 7500 eur) zvíťazila slovenská reprezentantka Free Folie s džokejom Jánom Havlíkom od trénera Jaroslava Líneka zo stajne Strnisko.

„Priebeh dostihov nebol pre nás optimálny, kobylku to ťahalo trochu doľava, ale zvládla to. Ukázala, že jej forma stúpa, čo potvrdila víťazstvom,“ uviedol pre Šport J. Havlík.

Hnedák Quessigny, ďalší kôň v tréningu J. Líneka, ktorý ho aj doviedol do cieľa, triumfoval v 40. Bratislavskej míli (rovina I. kat., 1600 m, 3-r. a staršie kone, 7500 eur).

Quessigny bol vôbec najdrahší kôň na nedeľňajšom mítingu v petržalskom Starom háji. Na francúzskej aukcii Arquana tohto koňa vydražili za 102.000 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport