Na hlavný obsah

Vodiči sa zdržia nielen na horskom priechode Donovaly, ale aj na Čertovici. Cestári opravujú obidva horské priechody zároveň

Chcú totiž využiť vhodné počasie.

Vodiči sa zdržia nielen na horskom priechode Donovaly, ale aj na Čertovici. Cestári opravujú obidva horské priechody zároveň
Vodiči sa zdržia nielen na horskom priechode Donovaly, ale aj na Čertovici. Foto: RTVS

Vodiči sa zdržia nielen na horskom priechode Donovaly, ale aj na Čertovici. Cestári opravujú obidva horské priechody zároveň. Autá v kolónach dlho čakajú najmä cez víkend, keď ľudia cestujú do Tatier či na východ krajiny a späť.

O výrazných dopravných obmedzeniach počas leta na horskom priechode Donovaly sme informovali ešte v polovici júla. Polícia vtedy odporúčala zvoliť iné trasy.

„Vodičom určite odporúčam, aby sa tomuto úseku vyhli. Myslím si, že tá cesta bude určite jednoduchšia cez horský prechod Čertovica, resp. cez horský prechod Šturec,“ uviedol zástupca riaditeľa Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Vladimír Farkaš.

Téme sa venoval redaktor RTVS Marek Pivoluska:

Avšak ani obchádzková trasa cez horský priechod Čertovica nie je bez problémov. Na kolóny sa vodiči musia pripraviť už v Mýte pod Ďumbierom.

„Je trošku nelogické, že dochádza k dvom úpravám ciest smerom na Liptov. Videli sme to v piatok poobede, kedy dochádza k najväčšiemu presunu obyvateľov. Dochádzalo k až hodinovému zdržaniu. Kolóna bola v dĺžke štyri kilometre cez celú našu obec,“ priblížil starosta obce Mýto pod Ďumbierom Roman Švantner.

Práce plánovali dlhšie

Slovenská správa ciest (SSC) argumentuje, že práce na horskom priechode Donovaly plánovali už dlhšie obdobie. Na Čertovici však musia riešiť akútny stav a preto opravujú obidva úseky súčasne.

„Práce, ktoré sa realizujú na horskom prechode Čertovica, sú dôsledkom zhoršenia stavu vozovky po uplynulej zime. Na niektorých úsekoch došlo k vzniku trhlín, ktoré znemožňovali plnohodnotný výkon zimnej údržby. Tieto poruchy je nevyhnutné odstrániť v čo najkratšom čase,“ vysvetlil hovorca SSC Martin Guzi.

Cestári sa pritom snažia využiť vhodné klimatické podmienky, ktorých bude s príchodom zimy rapídne ubúdať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny