Na hlavný obsah

Vojna na Ukrajine sa neskončí, kým sa Západ nevzdá myšlienky poraziť Rusko, uviedol Lavrov

Vyzdvihol tiež nezávislú zahraničnú politiku Indonézie.

Vojna na Ukrajine sa neskončí, kým sa Západ nevzdá myšlienky poraziť Rusko, uviedol Lavrov
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Foto: TASR/AP

Vojna na Ukrajine sa neskončí, kým sa Západ nevzdá myšlienky poraziť Rusko a plánov na udržanie dominancie. Povedal to v stredu ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Informovala o tom agentúra AFP.

„(Konflikt) bude trvať, kým sa Západ nevzdá plánov na udržanie svojej dominancie a posadnutosti strategicky poraziť Rusko,“ vyhlásil Lavrov v Jakarte pre indonézske médiá.
Dodal, že zatiaľ nie sú náznaky zmeny takéhoto postoja. „Pozorujeme, ako Amerika a jej komplici neustále strkajú Ukrajine zbrane a tlačia (ukrajinského prezidenta Volodymyra) Zelenského, aby pokračoval v boji,“ citovala Lavrova AFP.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bude v stredu (12. 7.) účastníkom rokovania novovzniknutej Rady NATO-Ukrajina, ktorá zasadne počas samitu Aliancie v litovskom Vilniuse.

Lavrov je v Jakarte jedným z účastníkov samitu Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN). V piatok (14. 7.) sa má spolu s ďalšími ministrami z týchto krajín stretnúť s americkým ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom.

Šéf ruskej diplomacie vyzdvihol podľa svojich slov nezávislú zahraničnú politiku Indonézie v spojitosti s konfliktom na Ukrajine. Indonézsky prezident Joko Widodo bol prvý líder z Ázie, ktorý po začiatku invázie navštívil Kyjev i Moskvu, pripomína AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet