Na hlavný obsah

Boris Kollár podal trestné oznámenie. Tvrdí, že skupina ľudí chce zdiskreditovať hnutie Sme rodina

Používať na to mali najmä platformu jeho bývalej partnerky.

Boris Kollár podal trestné oznámenie. Tvrdí, že skupina ľudí chce zdiskreditovať hnutie Sme rodina
Predseda parlamentu Boris Kollár. Foto: TASR/Martin Baumann

Predseda Národnej rady SR a strany Sme rodina Boris Kollár podal trestné oznámene na generálnu prokuratúru na organizovanú skupinu za šírenie dezinformácií a antikampane. Šíriť ich mali najmä cez kanály jeho bývalej partnerky Barbary Richterovej. Informoval o tom na stredajšej (9. 8.) tlačovej konferencii.

Podľa neho ide o organizovanú skupinu, ktorej členmi sú aj Zoroslav Kollár a Tomáš Rajecký. Skupina poskytla nemenovanej osobe 40-tisíc eur za šírenie dezinfomácií o predsedovi parlamentu a strane Sme rodina s cieľom diskreditovať ich a snahou o manipuláciu výsledku volieb cez ovplyvňovanie verejnej mienky.

Všetky dôkazy podľa jeho slov predložili prokuratúre.

„Dostali sme informácie a máme dôkazy, že táto organizovaná skupina ponúkla určitej osobe 40-tisíc eur za to, aby šírila nepravdivé informácie o mojej osobe a našej strane,“ povedal Kollár

Predseda Sme rodina povedal, že disponuje aj priamymi dôkazmi, ktoré však nemôže verejne prezentovať, keďže ide o živú vec.

Antikampaň a nepravdy sa mali podľa jeho slov šíriť aj cez kanál Kollárovej expartnerky. Šéf parlamentu nechcel fabulovať o tom, ktorá iná strana by za snahou o diskreditáciu hnutia mohla byť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko