Na hlavný obsah

Kto príde sám, zostane hladný. Niektoré reštaurácie v Barcelone prichádzajú s kontroverznými praktikami

Podniky používajú rôzne argumenty.

Kto príde sám, zostane hladný. Niektoré reštaurácie v Barcelone prichádzajú s kontroverznými praktikami
Ilustračné foto. Foto: Profimedia/Stephen Rafferty / Eye Ubiquitous

Kto sa chce navečerať, nesmie byť sám. Znie to, ako keby vám niekto chcel robiť spoločnosť, kým sa najete. Ale je to presne opačne. V plnej turistickej sezóne jeden človek nemá obsadzovať stôl, za ktorý si môže sadnúť viacero ľudí.

Na kontroverzné praktiky niektorých reštaurácií v Barcelone upozornil denník El País. Ľudia v komentároch tiež vyjadrovali obavy, aby to tiež neviedlo k tzv. „turizmofóbii“.

Denník, z ktorého správu prevzali viaceré ďalšie médiá, konštatuje, že postpandémia a návrat masového turizmu menia politiku usádzania v hoteloch a stravovacích zariadeniach. El País prináša skúsenosť muža, ktorému sa v pondelok nepodarilo najesť v žiadnej reštaurácii na dvoch turisticky asi najznámejších uliciach v Barcelone, ktoré vyskúšal.

Každá návšteva skončila predčasne s argumentom, že je bez sprievodu. Zúfalá hra so stoličkami ho prinútila vrátiť sa domov s prázdnym žalúdkom.

„Nechcel som ísť na konkrétne miesto, chcel som si len sadnúť na prvú terasu, ktorú by som našiel,“ hovorí a dodáva, že si chcel niečo prečítať, kým bude večerať.

Spleť výhovoriek

Spomína tiež kurióznu schému výhovoriek a dôvodov, ktoré mu poskytli rôzne podniky, aby mu odopreli navečerať sa osamote. Na prvej terase k nemu rýchlo prišiel čašník, aby mu oznámil, že stôl je rezervovaný. Nebol. Len čo vstal, sadla si tam skupina turistov.

Pri ďalšom ho upozornili, že sa má stihnúť najesť za 20 minút. Pri treťom, jeho poslednom pokuse, mu rovno oznámili, že terasa je len pre skupiny hostí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet