Na hlavný obsah

Peter Sagan odstúpil zo svojich posledných MS. Do cieľa sa nepozrie ani Matúš Štoček

Sagan sa na MS ešte predstaví v cross country.

Peter Sagan odstúpil zo svojich posledných MS. Do cieľa sa nepozrie ani Matúš Štoček
Slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: ČTK/Panoramic

Slovenský cyklista Peter Sagan nedokončil nedeľné preteky elite s hromadným štartom na MS v Škótsku. Trojnásobný majster sveta neudržal na náročnom mestskom okruhu v Glasgowe tempo s najlepšími a z pretekov odstúpil približne 110 km pred cieľom.

Pre 33-ročného Sagana to bol trinásty a zároveň posledný šampionát na ceste, keďže v ďalšom priebehu kariéry sa chce venovať už iba horskej cyklistike.

Do cieľa sa nepozrie ani druhý slovenský zástupca Matúš Štoček. Majster Slovenska odstúpil 100 km pred cieľom.

Po príjazde do ulíc najväčšieho škótskeho mesta stratil kontakt s pelotónom v treťom z desiatich kôl okruhu a napokon sa rozhodol odstúpiť. Ešte výraznejšie za najlepšími zaostával v tom čase aj druhý slovenský zástupca v štartovej listine Štoček. Ani on do cieľa 271,1 km dlhej trasy z Edinburghu do Glasgowa neprišiel.

Sagan ako jediný v histórii dokázal vyhrať MS trikrát za sebou. Dúhový dres si obliekol v rokoch 2015 v Richmonde, 2016 v Dauhe i 2017 v Bergene. Až šesťkrát sa dostal medzi elitnú desiatku, vlani vo Wollongongu skončil siedmy.

V Glasgowe nepatril v cestných pretekoch k favoritom. Na budúci víkend sa ešte na šampionáte v Glasgowe predstaví v cross country v horskej cyklistike. V tejto disciplíne si chce vybojovať miestenku na budúcoročné OH v Paríži.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport