Na hlavný obsah

Ruské útoky si na Ukrajine vyžiadali ďalšie obete. Pri ostreľovaní prišla o život seniorka aj policajt

Rusko odmieta, že by úmyselne útočilo na civilistov.

Ruské útoky si na Ukrajine vyžiadali ďalšie obete. Pri ostreľovaní prišla o život seniorka aj policajt
Hasiči hasia požiar a hľadajú obete v obytnej budove po ruskom ostreľovaní. Foto: TASR/AP

Pri rannom ruskom ostreľovaní dediny v Charkovskej oblasti na východe Ukrajinyprišla o život staršia žena. Ostreľovanie zničilo obytnú budovu, oznámil gubernátor oblasti Oleh Synehubov na sociálnej sieti Telegram. Pri ďalšom útoku, ktorý zasiahol Orichiv v Záporožskej oblasti, bol zabitý policajt a ďalší ľudia boli zranení, uviedol ukrajinský minister vnútra.

„Dnes ráno, okolo 5:30, nepriateľ ostreľoval dedinu v Kupjanskom okrese. Zničená bola obytná budova. Zomrela 73-ročná žena,“ napísal Synehubov.

Pri útoku na Orichiv v Záporožskej oblasti bol zabitý 31-ročný policajný kapitán a 12 ľudí, vrátane štyroch ďalších policajtov, utrpelo zranenia. Informoval o tom ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko. Rusi podľa neho pri útoku použili riadenú leteckú bombu. Zranení boli ošetrení a stav niektorých z nich je kritický, dodal minister.

Východné časti Charkovskej oblasti a väčšina Záporožskej oblasti priamo susedia s frontovou líniou a ukrajinské sily odtiaľ v posledných týždňoch hlásia zvýšený počet ruských útokov, píše agentúra Reuters. Charkovské regionálne úrady tento týždeň nariadili evakuáciu civilistov z obcí, ktoré sú najbližšie frontovej línii v Kupjanskom okrese.

Rusko odmieta, že by pri svojej invázii na Ukrajinu, ktorá je vo svojom 18. mesiaci, úmyselne útočilo na civilistov. Vojna si pritom vyžiadala tisíce mŕtvych, milióny vyhnaných a zničené ukrajinské mestá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet