Na hlavný obsah

Slovenskí skauti sa vrátili z Južnej Kórey. Najskôr ich trápili extrémne horúčavy a neskôr ohrozoval tajfún

Skauti však zvládli aj tieto nečakané udalosti.

Slovenskí skauti sa vrátili z Južnej Kórey. Najskôr ich trápili extrémne horúčavy a neskôr ohrozoval tajfún
Ilustračná snímka skautov. Foto: RTVS

Desiatky mladých skautov sa po viac ako 20 dňoch vrátili zo svetového stretnutia v Južnej Kórei. Na tejto významnej udalosti sa zúčastnilo vyše 40-tisíc skautov z celého sveta. Už 25. ročník však obmedzil hroziaci tajfún, pre ktorý museli účastníkov evakuovať z oficiálneho táboriska.

„Je to obrovský vzdelávací skautský tábor, kde sa stretnú skauti z celého sveta a učia sa žiť v multikultúrnom prostredí a majú aj rôzny program na táborisku alebo mimo táboriska. Akcia trvala dvanásť dní, ale my sme ešte týždeň predtým cestovali po Kórei samostatne, ako naša slovenská skupina,“ priblížila vedúca slovenských skautov v Južnej Kórei Dominika Čaklošová.

Celkovo sa na tohtoročnom skautskom stretnutí zúčastnilo okolo 45-tisíc skautov z viac než 150 krajín sveta. Zo Slovenska tento rok na stretnutie vycestovala 86-členná skupina. Akciu s názvom Jamboree si užili najmä mladí skauti. Počas desiatich dní sa mohli zapojiť do rôznych dobrodružných a vzdelávacích aktivít.

Podujatie však nebolo bez výziev. Účastníci zažili najskôr extrémne horúčavy a neskôr priebeh akcie ovplyvnil hroziaci tajfún. Skauti však zvládli aj tieto nečakané udalosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko