Na hlavný obsah

Útoky dronov na Moskvu neustávajú. Ďalší zasiahol výškou budovu, pozastaviť museli aj letisko

Obete ani zranených nehlásili.

Útoky dronov na Moskvu neustávajú. Ďalší zasiahol výškou budovu, pozastaviť museli aj letisko
Poškodená budova po útoku dronom v Moskve - ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili v noci na utorok (1. 8.) niekoľko dronov, ktoré smerovali na Moskvu. V hlavnom meste jeden dron zasiahol rovnakú výškovú budovu, ktorú poškodili aj v nedeľu (30. 7.) pri podobnom útoku, uviedol starosta ruskej metropoly Sergej Sobianin. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

„Niekoľko dronov, ktoré sa pokúšali priletieť do Moskvy, zostrelili systémy protivzdušnej obrany,“ napísal Sobianin v aplikácii Telegram. V Moskve jeden dron podľa neho „dopadol do tej istej administratívnej budovy, ktorá bola zasiahnutá aj naposledy“.

Sobianin spresnil, že útok poškodil fasádu na 21. poschodí. Dodal, že obete ani zranených nehlásili.

Ruské úrady preto nakrátko pozastavili aj prevádzku moskovského medzinárodného letiska Vnukovo, informovala štátna tlačová agentúra TASS.

Moskva v nedeľu vyhlásila, že zostrelila niekoľko ukrajinských dronov nad Moskvou a Krymským polostrovom. V hlavnom meste Ruska drony poškodili dve administratívne budovy, k obetiam a zraneniam však nedošlo.

Ruské ministerstvo obrany to označilo za „pokus kyjevského režimu o teroristický útok“ a potvrdilo útok troch dronov. Jeden z nich zostrelili systémy protivzdušnej obrany, dva ďalšie dopadli do obchodnej štvrte Moskvy.

Ruská metropola bola už viackrát cieľom útokov bezpilotných lietadiel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet