Na hlavný obsah

Vo videách s Kadyrovom sú nezrovnalosti a do prípadu vnášajú ďalšie otázky, myslí si česká novinárka

Objavili sa totiž dohady, že čečenský vodca už nie je nažive.

Vo videách s Kadyrovom sú nezrovnalosti a do prípadu vnášajú ďalšie otázky, myslí si česká novinárka
Čečenský vodca Ramzan Kadyrov. Foto: TASR/AP

Ruská vláda nedisponuje žiadnymi informáciami o zdravotnom stave čečenského vodcu Ramzana Kadyrova, ktorý je v uplynulých dňoch predmetom špekulácií, uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Ešte cez víkend sa objavili správy, že je vážne chorý a jeho stav je kritický. Na Kadyrovom kanáli na platforme Telegram sa na druhý deň objavil videozáznam, ako sa s úsmevom prechádza. Z videa nie je jasné, či je aktuálne. Tvrdenia týkajúce sa zdravotného stavu Kadyrova nie je možné nezávisle overiť.

Objavili sa aj dohady, že čečenský vodca už nie je nažive. „V túto chvíľu je to otázka za milión. Nevieme, či je nažive, či je ťažko chorý, akej povahy je jeho ochorenie, vôbec v akom je stave,“ priblížila novinárka Petra Procházková.

O stave Ramzana Kadyrova sme sa v relácii Aktuálne :24 rozprávali s českou novinárkou Petrou Procházkovou:

Kadyrov má s Putinom stále dobré vzťahy

Nové videá, ktoré sa s Kadyrovom objavujú, podľa Procházkovej vnášajú do prípadu ešte viac otázok, pretože obsahujú niekoľko nezrovnalostí. „Kto trochu sledoval Kadyrova tak vie, že on veľmi využíval sociálne siete ako Instagram a predovšetkým v Rusku populárny Telegram, kde vystupoval a priamo hovoril k svojim obdivovateľom aj odporcom,“ približuje novinárka.

Preto sa jej zdá podozrivé, že práve v čase, keď sa šíria klebety o jeho zdravotnom stave a dokonca aj smrti, tak nevystúpi a nesnaží sa tieto dohady poprieť, dodáva Procházková. Na druhej strane, podľa jej slov je Kadyrov pre ruského vodcu Vladimira Putina zárukou pokoja. Preto neexistujú dôvody, že by sa ho mal Putin pokúsiť odstrániť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet