Na hlavný obsah

Pri policajnej naháňačke padli aj varovné výstrely: Vo Veľkých Levároch hliadky zachytili 11 nelegálnych migrantov

Polícia nasledovala dve vozidlá.

Polícii sa podarilo zachytiť 11 nelegálnych migrantov vo Veľkých Levároch. Pri naháňačke, počas ktorej nasledovali dve vozidlá, použili aj varovné výstrely. Informovala o tom v utorok (12. 9.) Polícia SR na sociálnej sieti.

Podľa informácií Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Prezídia Policajného zboru (PZ) sa po diaľnici D2 presúvalo podozrivé vozidlo. Išlo o auto značky Mercedes. Smerovalo z Maďarska do Českej republiky. Následne doplnili, že toto vozidlo sprevádza ďalšie auto značky Opel. V oboch autách sa mali nachádzať migranti.

Vodič druhého z menovaných vozidiel zišiel z diaľnice. Smerom na Sekule, pred obcou Veľké Leváre, polícia vytvorila zo služobných áut zátarasu. Pred ňou vodič prudko strhol riadenie a narazil do oplotenia.

„Ihneď po náraze z vozidla vystúpili viaceré osoby, pričom jedna z nich sa dala na útek. Policajné hliadky začali podozrivú osobu prenasledovať, na jej zastavenie použili výzvy a varovné výstrely do vzduchu,“ informovala polícia.

Unikajúcu osobu sa napokon policajným príslušníkom podarilo zadržať. V aute sa nachádzalo 11 nelegálnych migrantov, medzi nimi aj žena a dve deti. Vozidlo značky Mercedes zastavili na území Krajského riaditeľstva PZ v Trnave.

„Zadržané osoby boli odovzdané cudzineckej polícii k ďalším procesným úkonom,“ uzavrela polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny