Na hlavný obsah

Mimoriadnu schôdzu k zmene zákona o pobyte cudzincov sa poslancom nepodarilo otvoriť ani v pondelok

Pokúšali sa o otvorenie schôdze dvakrát.

Mimoriadnu schôdzu k zmene zákona o pobyte cudzincov sa poslancom nepodarilo otvoriť ani v pondelok
Na snímke zľava predseda NR SR Boris Kollár a podpredseda NR SR Peter Pčolinský počas mimoriadnej 103. schôdze Náronej rady Slovenskej republiky v Zimnej jazdiarni Bratislavského hradu. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Poslancom Národnej rady (NR) SR sa ani v pondelok (11. 9.) nepodarilo otvoriť 103. schôdzu parlamentu. Tá sa mala týkať zmeny zákona o pobyte cudzincov. Parlament nebol uznášaniaschopný, prezentovalo sa 51 poslancov. Na otvorenie mimoriadnej schôdze ich bolo treba 76.

Predseda NR SR Boris Kollár začiatok schôdze preložil o hodinu, teda na 10.00 h. Ani vtedy sa však poslancom mimoriadnu 103. schôdzu parlamentu nepodarilo otvoriť. V pléne sa prezentovalo 69 poslancov, a teda NR SR opäť nebola uznášaniaschopná. Kollár následne schôdzu ukončil.

Policajti podľa návrhu už nebudú vydávať doklad o zotrvaní na území Slovenskej republiky každému nelegálnemu cudzincovi, ktorého nie je možné vyhostiť, najmä nie cudzincovi, ktorý migruje cez územie SR do iného štátu. Cieľom návrhu je uľahčiť vyhostenie nelegálnych migrantov, ako aj odradiť ďalších od príchodu na Slovensko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko