Na hlavný obsah

Ruskí vojaci, ktorí sa vrátia z vojny na Ukrajine, by sa mali stať učiteľmi, mieni tak tamojší rezort školstva

Mali by vyučovať nový predmet zameraný na výcvik.

Ruskí vojaci, ktorí sa vrátili z vojny na Ukrajine, chce ruské ministerstvo školstva spraviť učiteľov. Po návrate z frontu by absolvovali akýsi druh učiteľského minima, a tak by mohli deti na školách vyučovať nový predmet zameraný na vojenský výcvik. Viac si na portáli Moscow Times prečítala Kristína Chrenková.

Z veteránov, ktorí bojovali na Ukrajine, by sa mohli po novom stať učitelia na ruských školách. Nové vlastenecké predmety si totiž vyžadujú ľudí z praxe. Všíma si portál Moscow Times slová generála Valerija Gerasimova, na ktoré teraz nadväzuje aj ministerstvo školstva.

Štatút veterána získalo podľa Kremľa doteraz asi 133-tisíc ľudí, ktorí by mali byť čo najlepšie začlenení do bežného života. Mohli by teda pomôcť s výučbou na školách, kde sa od novembra minulého roka deti na základných školách učia ako bojovať s ručnými zbraňami, ako podávať prvú pomoc, ako sa manipuluje s dronmi, Kalašnikovom či granátmi, píše Moscow Times.

Okrem toho sa majú školáci stretnúť s veteránmi a bojovníkmi, majú chodiť na exkurzie do vojenských útvarov a absolvovať. Prezident Vladimir Putin nariadil na školách a univerzitách viac vojenskej propagandy. V rozpočte je na ňu vyčlenených rekordných 40 miliárd rubľov, dodáva Moscow Times na záver.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet