Na hlavný obsah

Sagan sa na ME v cestnej cyklistike nepredstaví. Do Holandska odletí 20 Slovákov

Kontinentálny šampionát sa uskutoční od 20. do 24. septembra.

Sagan sa na ME v cestnej cyklistike nepredstaví. Do Holandska odletí 20 Slovákov
Na snímke slovenskí reprezentanti Matúš Štoček a Lukáš Kubiš. Foto: TASR, koláž: RTVS

Dvadsať jazdcov zo Slovenska sa zúčastní na blížiacich sa ME v cestnej cyklistike. Kontinentálny šampionát sa uskutoční v termíne od 20. do 24. septembra v holandskom Drenthe. Peter Sagan, ktorý triumfoval v pretekoch elite s hromadným štartom v roku 2016, sa v reprezentačnom drese tentokrát nepredstaví.

Medzi mužmi sa postaví na štart pätica cyklistov, Matúš Štoček, Lukáš Kubiš, Dávid Kaško, Marek Čanecký a Andrej Líška. Juniorky sa mali predstaviť vo väčšom zložení, no ich účasť na ME prekazil covid, ktorý ich zastavil aj zo záveru uplynulého Svetového pohára. V plnej zostave budú v Holandsku juniori a cyklisti do 23 rokov.

„Nerád dávam predikcie, lebo aktuálna forma je len jedna z vecí, ktorá sa podpisuje pod výsledok. V časovkách má Nora Jenčušová šancu na výsledok v najlepšej desiatke, rovnako juniori môžu skončiť do 15. miesta. V pretekoch to všetko závisí aj od taktiky ostatných národov, bude veľmi veterno, chalani sú tiež po chorobách. Veríme, že sa našim pretekárom vyhnú technické problémy a budú mať šancu ukázať sa v dobrom svetle,“ uviedol Jakub Vančo, vedúci výpravy v tlačovej správe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport