Na hlavný obsah

VIDEO: Vodný slalomár Beňuš postúpil na MS do finále a zabezpečil tak Slovensku miestenku na OH 2024

Slafkovský a Mirgorodoský do finále nepostúpili.

VIDEO: Vodný slalomár Beňuš postúpil na MS do finále a zabezpečil tak Slovensku miestenku na OH 2024
Na archívnej snímke slovenský kanoista Matej Beňuš. Foto: TASR

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Matej Beňuš postúpil na MS v britskom Lee Valley do finále C1. Kanoista tak vybojoval v tejto disciplíne pre Slovensko miestenku na OH2024.

Tú získalo dvanásť najlepších krajín, medzi ktoré sa dostala na olympijskom kanáli z roku 2012 aj Zuzana Paňková v ženskej kategórii.

Pozrite si jazdu Mateja Beňuša:

Beňuš obsadil piate miesto, predviedol plynulú a čistú jazdu a na treťom medzičase bol navyše rýchlejší ako prvý Benajmin Savšek zo Slovinska.

Spomedzi ďalších Slovákov mal najbližšie k postupu Alexander Slafkovský, ktorý obsadil dvanáste miesto s jednou chybou a stratou 0,4 sekundy na desiateho Taliana Paola Ceccona.

Pozrite si jazdu Alexandra Slafkovského:

Ďalší Slovák Marko Mirgorodoský figuroval na 14. pozícii s mankom 1,81 s na najlepšiu desiatku.

Pozrite si jazdu Marka Mirgorodského:

Okrem Slovenka si zaistili v Lee Valley olympijskú účasť aj Slovinsko, Poľsko, Nemecko, Česko, domáca Británia, Taliansko, Írsko, Chorvátsko, USA a Švajčiarsko. Ešte jednu miestenku dostane najlepšia krajina z ME, ktorej sa nepodarilo postúpiť na MS.

O konkrétnej pretekárke, ktorá bude reprezentovať Slovensko na OH2024, rozhoduje interná nominácia. Tá pozostáva práve zo svetového šampionátu a výsledkov na podujatiach svetového pohára v La Seu d’Urgell a Paríži.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport