Na hlavný obsah

Hlas-SD Petra Pellegriniho je ochotný ísť aj do štvorkoalície s Progresívnym Slovenskom

Stane sa tak v prípade neúspechu rokovaní so Smerom-SD.

Hlas-SD Petra Pellegriniho je ochotný ísť aj do štvorkoalície s Progresívnym Slovenskom
predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Foto: TASR/Martin Baumann

„Budeme k rokovaniam pristupovať zodpovedne. Budeme rokovať najskôr s víťazom parlamentných volieb a ak sa nedokážeme dohodnúť, tak sme pripravení rokovať aj s druhou časťou politického spektra,“ vyhlásil predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou v Prezidentskom paláci.

S predsedom víťaznej strany Smer-SD Robertom Ficom sa líder Hlasu ešte nestretol. Na otázku, či podľa neho strana Hlas prežije koalíciu so Smerom, Pellegrini odpovedal, že všetko bude záležať na tom, aké bude postavenie Hlasu v koalícii a aké budú mať rezorty.

Pellegrini naznačil, že možností je viac a pokiaľ nezloží koalíciu so Smerom, v hre je spolupráca s Progresívnym Slovenskom.

„Hlas je pripravený v prípade neúspechu rokovania s prvou stranou sadnúť za rokovací stôl aj s prípadnou štvorkoalíciou,“ dodal. Najskôr sa však chce koncentrovať na rokovania so Smerom.
Podľa Pellegriniho existujú dve povolebné alternatívy, buď koalícia Smer-SD, Hlas-SD a SNS alebo štvorkoalícia Progresívne Slovensko, Hlas-SD, SaS a KDH.

Líder Hlasu, potvrdil, že sa neformálne stretol s predsedom Progresívneho Slovenska Michalom Šimečkom. Nepriblížil, o čom hovorili, rokovanie označil za konštruktívne, o rozdeľovaní funkcií sa nerozprávali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko