Na hlavný obsah

P. Pellegrini si môže vypýtať, čo chce, hovorí M. Maďarič. P. Hrušovský si nemyslí, že šéf Smeru ponúkne premiérske kreslo

Podľa Mareka Maďariča je Peter Pellegrini "v najlepšej pozícii".

P. Pellegrini si môže vypýtať, čo chce, hovorí M. Maďarič. P. Hrušovský si nemyslí, že šéf Smeru ponúkne premiérske kreslo
Zľava Peter Pellegrini a Robert Fico. Foto: TASR a SITA/koláž RTVS

Hlas-SD môže byť v budúcej vláde „drahou nevestou“. V parlamentných voľbách skončil na treťom mieste so ziskom necelých 15 percent hlasov. Šéf strany Peter Pellegrini povedal, že prípadná spolupráca so Smerom-SD bude závisieť od toho, „či to bude pre Hlas-SD prijateľné a akú pozíciu bude môcť v koalícii zastávať“.

Niekdajší predseda parlamentu a bývalý šéf KDH Pavol Hrušovský si myslí, že „vyjadrenia Roberta Fica a Pellegriniho sú nejasné“. „Programový prienik však majú najväčší, muselo by vzniknúť niečo mimoriadne, aby sa nedohodli,“ dodal exšéf KDH.

Pozrite si celú reakciu P. Hrušovského a M. Maďariča v relácii RTVS Z prvej ruky:

Hrušovský si zároveň myslí, že šéf stany Smer-SD Robert Fico neponúkne Pellegrinimu premiérske kreslo. „Či to dokáže šéf PS Michal Šimečka, to zatiaľ nevieme,“ dodal.

Bývalý podpredseda strany Smer-SD Marek Maďarič uviedol, že Pellegrini je „v najlepšej pozícii“. „On je v luxusnej pozícii a môže si vypýtať, čo chce,“ povedal. Myslí si, že vláda Roberta Fica môže Hlasu-SD ponúknuť rôzne funkcie. „Prevažujú faktory, že spolupráca so Smerom-SD vznikne,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko