Na hlavný obsah

Hromadná dopravná nehoda na D1 si vyžiadala jeden život. Časti vozidiel boli rozhádzané v úseku 200 metrov

Alkohol u vodičov nezistili.

Hromadná dopravná nehoda na D1 si vyžiadala jeden život. Časti vozidiel boli rozhádzané v úseku 200 metrov
Na snímke auto po nehode na diaľnici D1. Foto: Facwbook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Na diaľnici D1 na zjazde do Považskej Bystrice v smere na Trenčín sa v nedeľu (22. 10.) krátko pred polnocou stala hromadná dopravná nehoda troch osobných motorových vozidiel a mikrobusu.

“Na základe doteraz zisteného, 49-ročný vodič z doposiaľ nezistených príčin ostal s vozidlom Ford Galaxy stáť kolmo na os diaľnice cez oba jazdné pruhy. Do neho v hustej hmle narazil mikrobus zn. Mercedes a následne aj ďalšie vozidlo Škoda Fabia. Potom ešte do vozidla Škoda Fabia narazilo vozidlo VW Passat,“ spresnila polícia.

Štyridsaťdeväťročný vodič zraneniam na mieste podľahol. Ďalších šesť osôb podľa polície utrpelo ľahké zranenia a previezli ich na ošetrenie do nemocnice v Považskej Bystrici a v Trenčíne.

Polícia dodala, že alkohol u vodičov nezistili. Celkovú škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na 29-tisíc eur.

“Po nehode boli časti vozidiel rozhádzané v úseku asi 200 metrov. Z toho dôvodu bola diaľnica v danom úseku neprejazdná takmer šesť hodín. Odklon dopravy bol riadený hliadkami PZ. Na mieste bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy,“ uviedla.

Okolnosti nehody, miera zavinenia, no aj presná príčina sú predmetom vyšetrovania, ktoré sa začalo vo veci prečinu usmrtenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny